Share
Uzaktan Eğitimde Mobil Teknolojiler

Uzaktan Eğitimde Mobil Teknolojiler

Uluslararası Uzaktan Eğitim Derneği (UZEG), 18 Mart 2011 Cuma günü saat 13:00-16:30 arasında, Ankara Crowne Plaza Otel’de  ‘‘Uzaktan Eğitimde Mobil Teknolojiler‘‘ konulu bir panel düzenlemiştir. Panele; Uzaktan Eğitime ilgi duyan birçok davetli ilgi göstermiştir.

Panelde; UZEG Başkanı Serkan DÜZGÜN gerçekleştirdiği açılış konuşmasında: Uluslararası Uzaktan Eğitim Derneğinin, öncelikle Türkiye olmak üzere bütün dünyada uzaktan eğitim kavramının farkındalık düzeyini artırmak ve gerçekleştirilen uzaktan eğitim uygulamalarını yaygınlaştırmak üzere 18 Mart 2010 tarihinde kurulduğunu ifade ederek, Bu noktadan hareketle, uzaktan eğitimin yalnızca bilişim ile ilgili bir iş olmadığı, eğitim yönünün de ağırlık kazanması gerektiği üzerinde durulması gerektiğini, eğitim unsuru ile her an içi içe olduğumuz düşüncesi ile de farklı alanlarda bulunan fakat ortak paydası uzaktan eğitim olan kişi ve kurumları derneğimiz bünyesinde bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtmiştir. Başkan Düzgün: “Bu birlikteliği, hiçbir ideolojik, siyasi, ticari ve akademik ön yargıya kapılmadan sağlamak ve yaptığımız her çalışmada; toplumun 4 temel dinamiği olan kamu kurumları, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek derneğimizin ana prensiplerindendir. Çünkü bu sayede farklı kurumların birbirlerini daha iyi anlayıp sinerji oluşturarak ülkedeki inovasyona katkı vereceklerini düşünüyoruz. Sizlerden kurumlarınız ve şahsınız adına bu girişime destek vermenizi istiyoruz.” cümlelerine konuşmasında yer vermiştir.

Panelist olarak; Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet KESİM panel yönetimini, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk ÖZDEMİR; “Basılı Materyallerin Mobil Multimedia ile Desteklenmesi” başlıklı sunumunu, MOBİSAD Genel Sekreteri, Abdullah Raşit GÜLHAN; “Mobil Uzaktan Öğretim” başlıklı sunumunu, AVEA Kurumsal İş Geliştirme Yöneticisi, Ulaş EMİROĞLU; “Avea Mobil Eğitim Projesi”  başlıklı sunumunu, Medyasoft e-Öğrenme Ürünleri Yöneticisi, Faruk ERDOĞAN; “Blackboard Mobil Öğrenme Platformu” başlıklı sunumunu, enocta Genel Müdürü, Ahmet HANÇER; “Mobil Öğrenme”  başlıklı sunumunu gerçekleştirdiler.

Panelin sonunda dinleyici olarak katılan kişiler soru-cevap bölümünde panelistlere Uzaktan Eğitim ile ilgili soru ve düşüncelerini dile getirdiler.

Panelistlere, UZEG adına Yönetim Kurulu adına Serkan DÜZGÜN tarafından Plaketleri takdim edildi. Panel kokteyl ile sona erdi.